Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2008

siemens 1

Στη Γερμανία οι καταθέσεις για το σκάνδαλο siemens συνεχίζονται και νέα ονόματα βλέπουν το φως της δημοσιότητας . Αυτό όμως συμβαίνει στη Γερμανία και όχι στην Ελλάδα που ούτε φώς υπάρχει αυτή τη στιγμή ούτε δημοσιότητα. Μου κάνει τρομερή εντύπωση που κανείς δεν ασχολείται με το θέμα ούτε μμε ούτε κόμματα και σε λίγο πιστευω ούτε ο εισαγγελέας δε θα ασχολείται με ένα θέμα που αφορά κυρίως ΠΑΣΟΚ ΝΔ KAI ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ.
Στο μυαλό μου συνεχώς γυρίζει η λέξη αρχείο και ολοένα περισσότερο συνδέεται με την μελλοντική κατάληξη της υπόθεσης αντε το πολυ πολυ να την πληρώσουν αυτοι που διακινούσαν τους λογαριασμούς.
Δεν είναι όμως σκάνδαλο να την πληρώνει αυτός που λαδώνει ενώ αυτός που λαδώνεται να τυχαίνει σιωπηλής και κάτω απτο τραπέζι αμνηστίας η καλύτερα αμνησιας του ονόματός του?
Δεν μπορεί να υπάρχει κάποιος άλλος λόγος πλην του εμφανεστερου εκτός εαν βγουν ονόματα που λαδώθηκαν για να προωθήσουν εμπορικές συμφωνίες με το δημόσιο.
Καλά θα κάνουν λοιπόν οι εκπρόσωποι της δικαιοσύνης που τόσο τα θεμέλιά της έχουν κλωνήσει να πάρουν και τις σωστές αποφάσεις ώστε να αποδείξουν στον κόσμο ότι είναι ανεξάρτητη αρχή πανω απο πολιτικές σκοπιμοτητες.
Ο κ. Αθανασίου που ασχολείται με την υπόθεση θα πρέπει να απαντήσει με το έργο του στον κ.Αλφαντάκη ο οποίος σε εκπομπή του Ν. Χατζηνικολάου ισχυριστηκε ότι "υπάρχει άτυπο διευθυντήριο στην Εισαγγελία Πρωτοδικών το οποίο αναθέτει σε συγκεκριμένους εισαγγελείς σοβαρέσ υποθέσεις για να τις κουκουλώνουν θετοντας τες στο αρχείο" και αναφέρθηκε στον κ.Αθανασίου
Αναμένουμε λοιπόν την απάντηση του κ.Αθανασίου η οποία θα είναι συμπερασματική αναλόγως της εξέλιξης που θα εχει η υπόθεση
Ο κ. Σανιδάς βέβαια μετα την εκπομπή21-2-2008 διεταξε ποινικη έρευνα για να διαπιστωθεί αν έχει διαπραχθεί το αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων από τον κ.Αλφαντάκη το πορισμα της οποίας επίσης αναμένουμε.