Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2008

Υπουργείο μεταφορών και εταιρείες ανακύκλωσης αυτοκινήτων η συνέχεια....(ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ)

Η σημερινή ιστορία είναι πραγματική και αφορά δύο ανθρώπους εκ των οποίων ο ένας ζει στην Αθήνα και ο άλλος σε ένα χωριό της Ηπείρου .
Αυτός που ζει στην Αθήνα είχε ένα παλιό αυτοκίνητο που ήταν αδύνατο να κινηθεί κατά συνέπεια μόνιμα αραγμένο. Εφόσον δεν χρησιμοποιούσε το αυτοκίνητο κάποια στιγμή αποφάσισε να το ξεφορτωθεί αφαιρώντας πρώτα τις πινακίδες για να τις παραδώσει στο περιφερειακό γραφείο του υπουργείου συγκοινωνιών δίνοντάς το σε έναν παλιατζή .Ο άνθρωπος γνώριζε ότι για να διαγράψεις ένα αυτοκίνητο παίρνεις βεβαίωση από την εφορία ότι δεν υπάρχει οικονομική εκκρεμότητα σε ότι αφορά τα τέλη και κατόπιν πας και παραδίδεις τις πινακίδες δηλώνοντας απλώς που βρίσκεται το αυτοκίνητο.
Όταν έφτασε στο αρμόδιο περιφερειακό γραφείο του υπουργείου του είπαν ότι δεν παραλαμβάνουν πλέον πινακίδες και ότι έπρεπε να πάρει τηλέφωνο κάποια εταιρεία ανακύκλωσης αυτοκινήτων για να διαγράψει το αυτοκίνητο .
Στην επικοινωνία που είχε με την εταιρεία των ενημέρωσαν πως έχει ψηφιστεί νόμος και ο μόνος τρόπος για να παραδώσει τις πινακίδες είναι μαζί με το αυτοκίνητο και η διαγραφή θα γίνει από αυτούς ενημερώνοντας την εφορία και το υπουργείο. Εάν δεν έχεις το αυτοκίνητο δεν μπορείς να το διαγράψεις. Τρελάθηκε ο άνθρωπος και με το δίκιο του αφού κάθε χρόνο του έρχονται τα τέλη κυκλοφορίας και τα πληρώνει χωρίς να έχει αυτοκίνητο για να είναι καθαρός με την εφορία. Είναι δηλαδή όμηρος και του υπουργείου και της ιδιωτικής εταιρείας .
Πολλά τα ερωτήματα. Τι δουλειά έχει μια ιδιωτική εταιρεία να παραλαμβάνει δημόσιο περιουσιακό στοιχείο όπως είναι οι πινακίδες αριθμών κυκλοφορίας?
Όταν αγοράζεις ένα αυτοκίνητο η εταιρεία ανακύκλωσης σου βγάζει τις πινακίδες ή το υπουργείο ?
Οι πινακίδες αυτές τι γίνονται και που καταλήγουν το υπουργείο δεν είναι αρμόδιο?
ΠΡΟΣΟΧΗ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΟΙ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ Η ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΕΝΟΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
Ο άλλος τώρα που ζει στην Ήπειρο πήγε και κατέθεσε κανονικά τις πινακίδες του παλιού του αυτοκινήτου χωρίς κανείς να του αναφέρει ότι πρέπει να πάει σε εταιρεία ανακύκλωσης για να γίνει η διαγραφή.
Είναι δυνατόν άλλος νόμος να ισχύει για τον ένα και άλλος νόμος για τον άλλο και ποιος ο λόγος διερωτώμαι το υπουργείο να καλύπτει τις εταιρείες αυτές?
Μυρίζομαι διαπλοκή ή είναι η ιδέα μου ?